Liittokokous & kauden avaus

Kausi 2018-2019

Liittokokous 13.10.2018

Ensimmäiseksi on hyvä tarkentaa muutamaa seikkaa.

Pakastin Helsinki ry ei ole viimeiseen kolmeen kauteen kuulunut suomen lumilautaliittoon koska koimme ettei suomen lumilautaliitto tee riittävästi toimia kotimaan toiminnan eteen. Seuroille ei maksettu riittävää korvausta tapahtumien (suomi cup) tekemisestä, seuroihin ei oltu yhteydessä eikä juniori maajoukkueella ollut budjettia. Käytännössä tämä hiljainen protesti jonka syyt ilmaisimme selkeästi on tarkoittanut sitä ettei Pakastin Helsinki ry ole suorittanut lumilautaliiton jäsenmaksua eikä osallistunut kokouksiin. Laskijat ovat käyneet liiton leireillä sekä kilpailuissa normaalisti.

Ilmeisesti kuulumattomuus on otettu henkilökohtaisesti liitossa.

Pari viikkoa sitten entinen huippulaskija jonka olen tuntenut 12 vuotiaasta asti kertoi että on kuullut huhuja ettei Pakastin tee yhteistyötä kenenkään kanssa eikä "puhalla yhteen hiileen". Tämä ei pidä paikkaansa.

Välillä protestointi kuitenkin kannattaa.

Nyt kolme vuotta myöhemmin lumilautaliitto on aloittanut kuukausittaiset kontaktit seuroihin, suomi cupin järjestämisestä maksetaan riittävä korvaus ensi kaudella sekä juniori maajoukkueelle saatiin vihdoin budjetti.

Pakastin Helsinki ry tulee tulevaisuudessakin seisomaan oikeiden asioiden takana!

Pakastin Helsinki ry ehdotti muutoksia tulevan kauden kilpailu formaattien nykyaikaistamiseksi nuorimpien juniorien osalta.

Ehdotamme alle 13-vuotiaiden kilpailuformaatin muuttamista jam-tyyliseksi sekä rankkaamisen lopettamista. Nuorimpien laskijoiden kehityksessä on huomattavasti tehokkaampaa saada mahdollisimman paljon toistoja jonottamisen sijaan. Tämä käytäntö on jo käytössä monissa isommissa lajeissa ja todettu toimivaksi. Kilpailemisen elementit voisi jättää erilaisten palkittujen haasteiden muodossa: korkein ilma, spin to win, väkevin tykittäjä jne.

Liitossa on vielä tulevan kauden formaatti työn alla ja lupasivat olla asian tiimoilta yhteydessä. Toisaalta 2014 tekemäni ehdotus - kotimaan seuratoiminnan kehittämisestä oli hyvä idea hallituksen mielestä ja odottelen edelleen yhteydenottoa asian tiimoilta.

Kauden 18-19 avaus, Talma 20.10.2018

Paikalle oli saapunut eilen mukava määrä laskijoita sekä vanhempia. Hienoa nähdä myös paljon uusia kasvoja. Tiistain YKKÖSNYRKKI sessarit herättivät keskustelua ja laajan kiinnostuksen johdosta käymme nyt läpi vaihtoehtoja millä saisimme kaikki halukkaat mukaan. Yksi vaihtoehto on aloittaa tiistaiksi toinen HAASTAJA- ryhmä.

Trampoliini alkaa Myllypuron liikuntamyllyssä maanantaina 5.11 ja toivottavasti aikaistettu alkamisajankohta helpottaa varsinkin nuoremman kaartin osallistumista.

Maajoukkuelaskija Kalle Järvilehto on lupautunut tukemaan Pakastimen juniori toimintaa lahjoittamalla virallisen trampoliini laudan juniorien käyttöön.

Polvivaivat ja niiden ennalta ehkäisy.

Polvivaivojen ennaltaehkäisyn voi aloittaa vaikka kotona simppeleillä apuvälineillä. Tärkeintä on opetella ja vahvistaa turvalliset perusasennot.

"Me tehdään hallintaliikkeitä kuminauhalla, esimerkiksi kyykkyjä ja askelluksia" - Simo Suopanki, juniori maajoukkue

Hyvää lumen odottelua ja parin viikon päästä trampalla nähdään!

Mikko Rapila
Ammattivalmentaja 1998-2006
Pakastin Helsinki ry 2001-2018