PIPE MASTERS

Talma pipe SM19

Lumilautailun mekassa Talmassa järjestetään parin viikon päästä pipen suomenmestaruus mittelöt. Masters-sarjan (30v+) kävijäkunta on Talman pipen ahnain käyttäjäryhmä.

Nyt on tullut tietoa jo useammalta Masters tason vetäjältä halukkuudesta osallistua mittelöihin ja jopa maksaa siitä. Suomen lumilautaliitto kuitenkin edellyttää osallistujilta myös liiton henkilöjäsenyyden hankkimista.

Tässä kohtaa on jo useampikin vetäjä jättänyt ilmoittautumisen kesken.

Edellisenä vuonna oli sama ongelma sekä Talmassa oli vaadittu osallistujilta vakuutus numeron ilmoittamista paikan päällä minkä johdosta oli useampikin jättänyt kisailun väliin. Huomioimisen arvoinen seikka myös ilmoittautumisen loppuminen kilpailua edeltävänä torstaina, eikä paikan päällä voi enään ilmoittautua!?

Päästään kysymyksen äärelle: halutaanko kisaajilla rahastaa vai halutaanko järjestää hyvät mittelöt?

Masters-sarjalaiset eivät osallistu liiton toimintaan noin muuten eivätkä hyödy liiton leireistä eivätkä siten jäsenyydestäkään.

Kävin henkilökohtaisesti viime syksynä liiton vuosittaisessa lakisääteisessä liittokokouksessa, jossa otin esille kilpailutoiminnan ongelmakohtia.

Kilpailujen osallistumis kynnyksessä sekä varsinkin minilaskijoiden kilpailu formaatissa olisi runsaasti parannettavaa. Lumilautaliiton hallitus oli samaa mieltä ja sovimme liiton väliaikaisen toiminnanjohtajan Tiina Lindströmin kanssa että palaavat asiaan ennen kauden alkua jotta voimme tehdä tarvittavia muutoksia.

Ehdotus: Masters-sarjan henkilöjäsenyys vapaaehtoiseksi.

Liittokokous järjestettiin 10.10.2018 eikä liitosta olla oltu yhteydessä kokouksen virallisen päätöksen mukaisesti tähän päivään mennessä.

Mikko Rapila
Ammattivalmentaja 1998-2006
Pakastin Helsinki ry 2001-2019